Veselība

Latvijā katrs piektais iedzīvotājs neēd brokastis

Pētījumu aģentūras "Data serviss" veiktā aptauja liecina, ka Latvijā apmēram piektā daļa iedzīvotāju neēd brokastis, kā galvenos iemeslus tam minot apetītes vai laika trūkumu. Lielākā daļa jeb 63% no aptaujātajiem respondentiem, kas neēd rīta maltītes, ir sievietes.

Lasīt vairāk ...

Pareizu ēšanas laiku nosaka Saules aktivitāte

Gremošanas process cilvēka organismā ir cieši saistīts ar Saules aktivitāti – par to pārliecinājušies ne tikai ajūrvēdas speciālisti, bet arī zinātnieki. Tāpēc brokastis ieteicams ēst īsi pēc Saules rieta, pusdienas – Saulei esot zenītā, bet vakariņas baudīt pirms Saule norietējusi.

Lasīt vairāk ...

Prāta spējas ir cieši saistītas ar dienas režīmu

Krievu ārsts un ajūrvēdas doktors Oļegs Genadjevičs Torsunovs savā praksē pārliecinājies, ka pastāv likumsakarības starp cilvēka pašsajūtu un laiku, kad cilvēks dodas pie miera. No gulētiešanas laika ir atkarīgs prāta un organisma kopējais dzīvības tonuss un pat cilvēka liktenis.

Lasīt vairāk ...

Dalītā uztura sistēma

Mūsdienās populārais uztura veids – dalītais uzturs – ieguvis kā lielu sekotāju atzinību, tā grūti atspēkojamu kritiku no uztura speciālistiem. Tomēr tā galvenais princips – ogļhidrātu un olbaltumvielu atsevišķa uzņemšana – nenoliedzami spēj uzlabot gremošanu un pašsajūtu.

Lasīt vairāk ...

Astroloģiskā diēta

Veselības astroloģijā plaši aprakstīta konkrētu zodiaka zīmju ietekme uz organismu un saistība ar biežākajām saslimšanām un to cēloņiem, tāpēc speciālisti apkopojuši svarīgākos produktus un vitamīnus, kuri katrai zodiaka zīmei veselības stiprināšanai būtu pastiprināti jālieto uzturā.

Lasīt vairāk ...

Interesanti

Legālā „narkotika”
Šokolāde satur fermentu anandamīdu, kas stimulē cilvēka smadzenes tādā pašā veidā kā marihuāna.

Miljards sekundes
Kad cilvēks paliek 31 gadu vecs, viņš ir nodzīvojis tieši miljards sekundes.

Vīriešu veselība
Visizplatītākie vīriešu nāves cēloņi Latvijā ir asinsrites sistēmas slimības, audzēji un ārējie nāves cēloņi.

Padomnieks

Vai zināji?

Cilvēka organisms no dabas ir ieprogrammēts gulēšanai divas reizes dienā, tāpēc pēcpusdienā ieteicams ieturēt īsu diendusu.

Pasmaidi

Visvairāk trūkumu ir klātneesošajiem. /Amerikāņu gudrība