Raksti

Vai zīme ir tas pats kas simbols?

Simboliem piemīt tā pati funkcija, kas zīmēm, un abi šie vārdi bieži tiek lietoti kā sinonīmi. Bet jāsaprot, ka simbolam ir dziļāka nozīme nekā zīmei. Kā teicis latviešu zīmju pētnieks Valdis Celms: „Ne katra zīme ir simbols, bet visi simboli ir arī zīmes”.

Lasīt vairāk ...

Simbols – zīme, kas vieno. Un stāsta.

Simbols ir mūžsena, taču savas transcendentās dabas dēļ, ārkārtīgi dzīvotspējīga parādība. Ir neiespējami noteikt simbolu rašanos, jo tie attīstījušies līdz ar cilvēcei. Ikvienā kultūrā ir veidotas zīmes, kas vienoja, mierināja, pamācīja un biedēja, taču būtiskākais – sniedza informāciju.

Lasīt vairāk ...

Karmas likumi

Krievu ārsts un vēdisko zināšanu pētnieks Oļegs Torsunovs ir apkopojis daudzus svarīgus likumus, kurus ievērojot cilvēks spēs dzīvot saskaņā ar viņa karmu un vērst tās ietekmi pozitīvā gultnē. Pirmkārt, ir jābūt pacietīgiem, jo pacietība ir vienīgais veids, kā izprast Liktens likumu un mēģināt to ietekmēt.

Lasīt vairāk ...

Atklāj harmoniju Saules sistēmā

Vācu inženieris Hartmuts Varms ar savu izskaitļoto atklājumu par harmoniju Saules sistēmā, iedevis astrologiem rokās spēcīgu zinātnisku instrumentu. Balstoties uz saviem pētījumiem, inženieris izstrādājis arī speciālu datorprogrammu.

Lasīt vairāk ...

Braiena Treisija likumi veiksmes piesaistīšanai

Kanādiešu panākumu eksperts Braiens Treisijs (attēlā) apkopojis 2500 gadus senas zināšanas par panākumiem un sasniegumiem un sastādījis vienpadsmit universālus veiksmes likumus, kuru ievērošana ikvienam palīdzēs sasniegt izvirzītos mērķus un izprast veiksmes piesaistīšanas mehānismu.

Lasīt vairāk ...

Interesanti

Sieviešu loģika
80% sieviešu uzdod tādus jautājumus, uz kuriem atbildes jau zina, tieši tāpēc vienmēr jāatbild patiesība.

Darbaholisma sekas
Cilvēkiem, kuri strādā vairāk nekā 11 stundu dienā, ir divreiz lielāks risks piedzīvot depresiju nekā tiem, kas darbā pavada 7-8 stundas.

Bīstamā tanoreksija
Par tanoreksiju vai tanaholismu sauc vienu no mūsdienu bīstamākajām atkarībām – apsēstību ar sauļošanos.

Padomnieks

Vai zināji?

Jaunā Mēnesī ieteicama sēklu ievākšana, tādas sēklas savu spēku saglabā līdz pat pavasarim un nākamajā gadā dos labu ražu.

Pasmaidi

Ja sieviete slimības gultā lūdz pasniegt spoguli un lūpu krāsu, tā ir droša pazīme, ka viņa sāk atveseļoties.