Raksti

Dieviete katrā sievietē

Trīs grieķu mitoloģijas dieviešu – medību un Mēness dievietes Artemīdas, gudrības un amatu dievietes Atēnsa un mājas pavarda un tempļu uguns dieves Hestijas – īpašības piemīt ikkatrai garīgi un emocionāli attīstītai, talantīgai, mērķtiecīgai un neatkarīgai sievietei.

Lasīt vairāk ...

Sievietēm patīk vērot skatlogus

Vienā no jaunākajiem sieviešu dabas un iecienītāko nodarbju pētījumiem secināts, ka stereotips, ka sievietes daudz iepērkas, ir neprecīzs — atrodoties lielveikalā, viņas vienkārši ilgi vēro skatlogus. To novērojuši daudzi vīrieši, kas ikdienā devušies līdzi savai daiļā dzimuma pārstāvei.

Lasīt vairāk ...

Vīrietis atpūšas neko nedarot, sieviete – rūpējoties

Lai ģimenes dzīvē valdītu harmonija, svarīgi saprast, ka vīriešiem un sievietēm atpūta izpaužas atšķirīgi. Sieviete atpūšas rūpējoties par sevi, vīru, bērniem, māju, apkārtējo pasauli, bet stiprajam dzimumam ir pretēji – vīriešu labākā atpūta ir nedarīt neko.

Lasīt vairāk ...

Hobijs vīrietim ceļ pašapziņu

Vēsturiski vīrieši ir dzinušies pakaļ medījumam, gājuši karā, tāpēc nav brīnums, ka arī tagad viņu iecienītākie hobiji ir saistīti ar asām izjūtām. Mūsdienās vīrietim ir maz iespēju pierādīt savas vīrišķās spējas, savu spēku, tāpēc ir jāļauj vīriešiem pievērsties viņu ekstremālajiem hobijiem.

Lasīt vairāk ...

Vīriešu lielākais „tabu” – spēja just

Daudzi zinātnieki uzstāj, ka beidzot mūsdienās ir jālauž stereotipi par vīrieša lomu, emocionālo pasauli, vērtībām. Tomēr cilvēku apziņā, bet, īpaši pašu vīriešu apziņā, nostiprinājušos priekšstatus izdzēst ir ļoti grūti, jo viss, kas attiecas uz vīrieša jūtām, vēl joprojām ir liels „tabu”.

Lasīt vairāk ...

Interesanti

Depresijas varā
Latvijā pēdējo piecu gadu laikā antidepresantu iegāde palielinājusies 2 reizes. 70% šo medikamentu lietotājas ir sievietes.

Par Saules sistēmu
Saules sistēma izveidojusies pirms ~4,6 miljardiem gadu. 99,8% no Saules sistēmas masas ir sakopoti pašā Saulē.

Hiromantija
Uzskata, ka zīlēšana pēc rokas jeb hiromantija radusies Indijā, bet Eiropā to izplatījuši romi jeb čigāni.

Padomnieks

Vai zināji?

Putekļi ir naudas ēdāji, tāpēc tīrība un regulāra mājas uzkopšana ir viens no naudas pievilināšanas veidiem.

Pasmaidi

Godīga sieviete – tā ir sieviete, kura nekad neme¬lo, ja vien runa neiet par viņas gadiem, viņas svaru un viņas vīra algu.