Ticība

Bahai – visjaunākā no reliģijām

Bahai ticība ir visjaunākā no pasaules neatkarīgajām reliģijām. Kopš saviem neskaidrajiem sākumiem 19. gadsimta vidū Irānā, mūsdienās tā ir izplatījusies ikvienā pasaules daļā un nodibinājusi savas administratīvās institūcijas vairāk nekā divsimts neatkarīgās valstīs.

Lasīt vairāk ...

Pasaulē izplatītākās reliģijas

Pēc piekritēju skaita lielākās reliģijas pasaulē ir kristietība, islāms, hinduisms, budisms un ķīniešu tradicionālās reliģijas. Jaunākie statistikas dati arī liecina, ka vairāk nekā miljards cilvēku visā pasaulē nav reliģiozi un neseko nevienai no reliģiskajām mācībām.

Lasīt vairāk ...

Atbrīvošanās no ciešanām jeb budisms

Budisma reliģijas pamatā ir mācība par četrām cildenajām patiesībām. Lai atbrīvotos no ciešanām, sasniegtu zināšanas, izprastu pasaules likumu un pārdzimtu par cilvēku, šīs pateicības ievēro un vienai no pasaules lielākajām reliģijām pievērsušies teju 400 miljoni cilvēku Ķīnā, Korejā, Japānā, Tibetā un citviet.

Lasīt vairāk ...

„Mūžīgā reliģija” – hinduisms

Hinduisms ir vecākā un daudzpusīgākā no lielajām pasaules reliģijām, un tajā atrodamas teju visas cilvēcei pazīstamās reliģiskās izpausmes formas, sākot ar dabas dievību pielūgsmi un politeismu un beidzot ar filosofiski izsmalcinātu monoteismu un ticību, ka pastāv universāls pasaules likums.

Lasīt vairāk ...

Islāma dibinātājs un pravietis – Muhameds

Muhameds, veiksmīgs un cienījams karavānu vadītājs, bija 40 gadus vecs, kad reiz kādā alā netālu no Mekas redzēja sapni erceņģeli Gabriēlu. Eņģelis sniedza viņam grāmatu, pavēlēdams lasīt un sludināt cilvēkiem Dieva vēsti. Vēlāk Muhameds nodibināja vienu no pasaulē lielākajām reliģijām – islāmu.

Lasīt vairāk ...

Interesanti

Foto naudas makā
Izpētīts – ja nozaudētajā makā ir bērna fotogrāfija, pastāv 88% liela varbūtība, ka to atgūsiet. Ja dzīvnieka foto – 53%.

Saule un gremošana
Saule aktivizē gremošanai nepieciešamo enerģiju, tāpēc brokastis ieteicams ēst īsi pēc Saules rieta.

Jēzus ir dzimis jūnijā
Izskaitļots, ka Ziemassvētku zvaigzne, kurai Austrumu gudrie sekoja, lai atrastu jaundzimušo Jēzu, pie debesīm patiesībā parādījās 17.jūnijā nevis 25.decembrī.

Padomnieks

Vai zināji?

Jaunā Mēnesī ieteicama sēklu ievākšana, tādas sēklas savu spēku saglabā līdz pat pavasarim un nākamajā gadā dos labu ražu.

Pasmaidi

Nauda atnes laimi tiem, kuriem sagādā laimi tās pelnīšana.